Login

Register

User Registration
Login Close
---

---
Cumpara CANA Tara Beiusului
Cazare transport anunturi shop
A+ A A-

Paine si Placinta

Pâine de mălai:

Ingrediente:

1 kg de mălai

circa 3 litri de apă

1 căuş de sare

2-3 linguri de untură

 

Mod de preparare: Mălaiul se opăreşte cu apă clocotită cu sare, se amestecă bine cu două linguri de untură, apoi se potriveşte într-o oală bine unsă cu untură şi se dă la cuptor încins, pe foc potolit, o oră- o oră şi ceva, până se coace bine. Când se scoate din cuptor, ea se întoarce pe un „fund” de lemn, servindu-se caldă sau rece. Când s-a răcit, pentru a nu se întări se păstrează într-un ştergar.

 

Plăcintă de mălai în foi de varză:

-aceasta poate fi dulce sau sărată, după preferinţe:

Ingrediente:

1 kg de mălai

o bucată de brânză (dulce sau sărată)

sare sau zahăr

dacă se doreşte cu brânză dulce, aceasta se amestecă cu miere

10-20 foi de varză

 

Mod de preparare:

Pe o tipsie pentru cuptor de întind foile de varză, peste care se pune amestecul de mălai şi brânză (dulce sau sărată). Pe deasupra se pun iarăşi foi de varză, pentru a cuprinde tot amestecul şi se dă la cuptor pentru o jumătate de oră. Se scoate şi se serveşte caldă.

 

Plăcintă cu „sărbădacă”:

Ingrediente:

făină de grâu

drojdie, sare, zahăr

lapte acru (iaurt)

Făină de mălai

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din făină, drojdie sare şi apă, eventual lapte, care se frământă bine şi se lasă 1 jumătate de oră la dospit. Separat se face un amestec din făină de mălai cu lapte acru şi zahăr. Se fac plăcinţele mici din aluat, care se umplu cu amestecul de făină de mălai şi se dă totul la cuptor, servindu-se fie caldă, fie rece.

 

Placinta cu cartofi sau varza:

Ingrediente:

1 kg cartofi

1 kg faina de calitate superioara

sare , ulei

 

Mod de preparare:

Umplutura : Cartofii curatati se fierb in apa cu sare . Se face un pireu cu putin ulei si se potriveste de sare. Se lasa sa se raceasca.

Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa sare si apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale. Se framinta bine-bine 20 de min , timp in care se adauga 30 ml ulei ca la maioneza. Aluatul se rastoarna pe masa presarata cu faina si se portioneaza in bucati cit un mar care se lasa la dospit 15 min . Se ia o bucata , se preseaza putin cu mina , se unge toata foaia cu ulei si apoi sa intinde cu mina cit se poate de subtire. Pe o margine a foi intinse se aseaza un rind de piure, se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund)Se apasa cu mina pina se face de forma tigai . Se incinge uleiul si se coace pe ambele parti. Se poate umple si cu varza calita dar numai cu varza murata pt iarna , nu cu varza proaspata calita.

Cauta in site

PANTANO
RECLAMA TA  la tara Beiusului EMF EXTREME WEST COMPUTERS BEIUS STIRI DOI LUPI APUSENI HUNTING GUARDIA SECURITY