Login

Register

User Registration
Login Close
---

---
Cumpara CANA Tara Beiusului
Cazare transport anunturi shop
A+ A A-

Preparate carne pasare, miel si peste

Gâscă la căldare:

Mod de preparare:

Este un mod foarte interesant de pregătire al cărnii de gâscă, dar în acelaşi timp şi foarte uşor. Se face atunci când bărbaţii stau toată noaptea la „căldare” (adică la locul unde se face ţuica). De obicei sunt foarte puţini gospodari în sat care au căldare pentru ţuică şi toţi bărbaţii vin aici. Se stă toată noaptea, lângă căldare pentru a păi focul. În foc se pune gâsca cu pene cu tot pentru a se prăji, iar când este făcută se dă pielea cu penele jos şi se consumă ca atare.

 

Drob de miel:

Ingrediente:

1 kg de măruntaie de miel- ficat, inimă plămâni, rinichi, splină

2 cepe

3 legături de ceapă verde

3 legături de usturoi

6 ouă mari sare, piper, verdeaţă multă

1 prapor de miel

 

Mod de preparare:

Se fierb măruntaiele, se amestecă cu ouăle bătute, sarea, piperul, cepele, usturoilu, măcinate şi ele şi totul se pune în prapor, iar apoi într-o tavă bine unsă cu untdelemn. O altă variantă este drobul în foi de aluat sau direct în tavă.

 

Pastrav cu sos de iaurt:

Ingrediente:

4 bucati file de pastrav

1 castravete

1 cana iaurt

1 lingurita zeama de lamaie si una de coaja

2 linguri de marar

1 lingura ulei de masline

sare, piper

felii de castravete

 

Mod de preparare:

Se amesteca bine castravetele dat prin razatoare cu iaurtul, mararul, coaja de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Bucatile de file de peste se presara cu sare, piper si zeama de lamaie iar apoi se pun intr-o tava la cuptor timp de 8 minute, pana se face. Peste bucatile de file se toarna sos si se orneaza cu felii de castravete.

 

Tocanita de curcan cu galuste:

Ingrediente:

carne de curcan

o ceapa mare

pasta de ardei rosii

2 oua

4-5 linguri faina

ulei,verdeata tocata, sare si piper

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt, se caleste pina devine sticloasa, se adauga pasta de ardei, piper, bucatelele de carne , Knorr si patrunjel verde tocat (desi se spune ca patrunjelul se pune la sfirsit, eu il pun de la inceput , pt ca da un gust mai bun). Se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa se fiarba carnea(cu capac deasupra).

Intre timp, se bat bine ouale, se adauga 2 linguri ulei si apoi faina. Se amesteca bine de tot si daca soriti mai multe galuste, mai adaugati putina apa si faina , daca este cazul. Aluatul trebuie sa fie moale. Intr-o cratita in care ati pus apa la fiert cu o lingura de ulei si putina sare, se rup galustele cu lingura( apa trebuie sa clocoteasca)Le rasati sa fiarba 8 minute, se strecoara si apoi se tin sub un jet de apa. Galustele scurse, se pun peste tocanita de carne, dupa ce aceasta este fiarta. Daca doriti, mai puteti adauga patrunjel verde. Timp de preparare: 60 min (complexitate medie).

Cauta in site

PANTANO
RECLAMA TA  la tara Beiusului EMF EXTREME WEST COMPUTERS BEIUS STIRI DOI LUPI APUSENI HUNTING GUARDIA SECURITY